Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα V12 Vantage Roadster, η οποία ακόμα δεν κυκλοφόρησε είναι ήδη ανάρπαστη, αφού οι Βρετανοί ανέφεραν πως έχουν πουληθεί όλες όσες θα κατασκευαστούν. Φυσικά, αυτό έχει γίνει και σε άλλα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, αφού η βρετανική φίρμα έχει βρει διαφορετικούς τρόπους για να δελεάζει τους υποψήφιους αγοραστές της.

Και αυτή διαθέτει τον ιδιαίτερο πράσινο χρωματισμό της Aston Martin, ενώ η μάσκα είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα, με το λογότυπο να βρίσκεται ακριβώς στο άνοιγμα του καπό. Τα LED φωτιστικά σώματα, οι νευρώσεις στο καπό και ο αεραγωγός θέλουν να δώσουν μια άλλη αίσθηση. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν η πολύ λεπτή αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται στο κέντρο.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα ασπρόμαυρα δερμάτινα bucket καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από τα κουμπιά R, P, N και D. Επιπλέον, υπάρχουν τα paddle shift πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Μηχανικά το νέο Roadster μοντέλο τροφοδοτείται από το V12 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 5,2, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 700 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 76,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

Το συνολικό βάρος της V12 Vantage Roadster είναι 1.885 κιλά, αφού το αμάξωμα διαθέτει πολλά πράγματα από ανθρακονήματα, όπως το καπό, ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας, τα εμπρόσθια φτερά και τα μαρσπιέ. Η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους ενός χιλιοστού, μειώνοντας το βάρος κατά 7,2 κιλά σε σχέση με τη V8 Vantage.

Το bodykit προσφέρει 204 κιλά κάθετης δύναμης στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα ελατήρια είναι κατά 50% πιο σκληρά μπροστά και κατά 40% πίσω, ενώ η ακαμψία της αντιστρεπτικής ράβδου έχει αυξηθεί κατά 5% μπροστά και κατά 41% πίσω. Τα κεραμικά φρένα διαθέτουν δίσκους 410 χιλιοστών μπροστά και 360 πίσω, ενώ αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και 800 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, υπάρχουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S και διαστάσεις 275/35 μπροστά και 315/30 πίσω.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να ψάξουν κάτι άλλο, αφού όπως αναφέραμε τα 249 κομμάτια που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη ιδιοκτήτες. Μπορεί να μη γνωρίζουμε την τιμή της κάθε μιας, όμως είμαστε σίγουροι πως όσοι δαπάνησαν τα χρήματα τους για να την αποκτήσουν θα το απολαύσουν και με το παραπάνω.