Το μουσείο της Alfa Romeo καλεί το κοινό για μια μοναδική εμπειρία

Το μουσείο της Alfa Romeo στο Arese στα περίχωρα της πόλης του Μιλάνο, αποτελεί μια από τις πλέον εντυπωσιακές και πλούσιες σε εκθέματα συλλογές στο χώρο του αυτοκινήτου. Κάθε χρόνο χιλιάδες φίλων της Alfa Romeo, αλλά και ευρύτερα των τεσσάρων τροχών, επισκέπτεται το χώρο που ξεχειλίζει από το πάθος και τα 111 χρόνια ιστορίας της θρυλικής Ιταλικής μάρκας. Παράλληλα, η διοργάνωση μιας σειράς θεματικών εκδηλώσεων, αποκαλύπτουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας, όπως για παράδειγμα της εμπλοκής της Alfa Romeo στους αγώνες ταχύτητας με σκάφη θαλάσσης, ή τα παρασκήνια πίσω από την εξέλιξη της εντυπωσιακής 75 Turbo Evoluzione IMSA.

Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι είχαν μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα, αφού για πρώτη φορά καλούν το κοινό να ζήσει το χώρο του μουσείου όπως κανείς, ή για την ακρίβεια κανείς εκτός από τους φύλακες δεν τον έχει ζήσει. Στις 29 Οκτωβρίου, το μουσείο μέχρι και τις 12 το βράδυ θα έχει κλειστά σχεδόν όλα τα φώτα αφήνοντας το κοινό να ανακαλύψει εκ νέου τα εκθέματα. Σε αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα οι επιφάνειες των αυτοκινήτων αποκτούν μια εντελώς διαφορετική γοητεία, ενώ οι μορφές των ανθρώπων που δημιούργησαν το θρύλο της Alfa Romeo γίνονται ακόμα πιο επιβλητικές. Το ελάχιστο φως θα τονίσει τη σιλουέτα των υπέροχων δημιουργιών της Alfa Romeo, ενώ θα οξύνει την ακοή και την αφή.

Η Alfa Romeo είναι μια μάρκα που είναι εξαιρετικά περήφανη για την πλούσια ιστορία της, σπίτι της οποίας αποτελεί το μουσείο. Η δημιουργία του αποτελεί έμπνευση του Orazio Satta Puliga, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των μοντέλων της μάρκας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τελικά το μουσείο πήρε σάρκα και οστά στα μέσα της δεκαετίας του 1970, στο χώρο του ιστορικού εργοστασίου της Alfa Romeo στο Arese. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του το 2015, το Museo Storico Alfa Romeo φιλοξενεί περισσότερα από 110 χρόνια ιστορίας, όπως αυτά εκφράζονται από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα της συλλογής, σπάνια έγγραφα, αλλά και μια εντυπωσιακή επιλογή από οπτικοακουστικό υλικό.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση του Museo Storico Alfa Romeo για αυτή την ξεχωριστή βραδιά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=BAcn_x8-A_s