Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Tesla στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης του Y στην ελληνική αγορά. Ουσιαστικά πρόκειται για την πισωκίνητη έκδοση του SUV μοντέλου. Φυσικά, όπως αναμενόταν είναι πιο φθηνή από τις τετρακίνητες και με την κρατική επιδότηση η τιμή γίνεται ακόμη πιο δελεαστική.

Το Model Y στην πισωκίνητη έκδοση διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, χωρίς να γνωρίζουμε τη μέγιστη ισχύ και τη χωρητικότητας της μπαταρίας, αφού η Tesla αποφεύγει να δημοσιεύσει αυτά τα στοιχεία. Η μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση να φτάνει τα 455 χιλιόμετρα. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 217 χλμ/ώρα.

Για όσους ενδιαφέρονται στην ελληνική αγορά το κόστος του Tesla Model Y είναι 53.990€, ενώ με την κρατική επιδότηση η τιμή μειώνεται στα 45.990€. Η τιμή αυτή μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με την απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου (1.000€), ενώ υπάρχει και επιδότηση 500€ για την αγορά ταχυφορτιστή. Τέλος, αν το κάνει κάποιος παραγγελία τώρα ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης είναι το Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2023.