Η επίσημη πρώτη για το ανανεωμένο ASX είναι προγραμματισμένη για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει το Μάρτιο από τις 7 έως τις 17 του μήνα. Παρόλα αυτά η Mitsubishi άνοιξε τα χαρτιά της αποκαλύπτοντας το επερχόμενο μοντέλο. Όπως όλα δείχνουν η μάχη για το μερίδιο της αγοράς θα γίνει με το αντίπαλο δέος το Nissan Qashqai.

Με την πρώτη ματιά φαίνεται πως έχει αρκετά ίδια χαρακτηριστικά με το Eclipse Cross. Στο μπροστά μέρος ξεχωρίζει η νέα μάσκα με το σήμα της εταιρείας να βρίσκεται στη μέση, αλλά τα φωτιστικά σώματα που χωρίζονται σε δύο μέρη. Πηγαίνοντας στην πίσω πλευρά αμέσως διακρίνεται η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα φωτιστικά σώματα, τα οποία λαμβάνουν χώρο και από το πλάι, αλλά και από το πορτμπαγκάζ και φυσικά ο διαχύτης που του δίνει μια διαφορετική μορφή.

Στο εσωτερικό και εδώ έχουν αλλάξει πολλά. Η ποιότητα των υλικών έχει βελτιωθεί, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη μεγέθους 8” και ο γαλάζιος φωτισμός με τις κόκκινες βελόνες. Το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει όλα τα απαραίτητα χειριστήρια, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Τέλος, τα δερμάτινα καθίσματα ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την πολυτέλεια.

Όσον αφορά στο μηχανικό κομμάτι η ευρωπαϊκή αγορά δε θα το δει με πετρελαιοκινητήρα, αφού όπως όλα δείχνουν οι Ιάπωνες σχεδιάζουν να τους καταργήσουν. Έτσι κάτω από το καπό θα υπάρχει ο MIVEC κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αναμένεται περίπου στους 150 ίππους, χωρίς όμως να είναι σίγουρο, αφού οι Ιάπωνες δεν ανέφεραν τα επίσημα στοιχεία. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων ή με το αυτόματο INVECS CVT των 6 ταχυτήτων. Τέλος, η κίνηση θα μεταφέρεται είτε στους δύο, είτε στους τέσσερις τροχούς.

Μπορεί για κάποιους που ήδη το σκέφτονται οι αρχές Μαρτίου να μην είναι μακριά, αλλά αν υπολογίσει κανείς ότι το ανανεωμένο ASX χρειάζεται και κάποιους μήνες να βγει από την παραγωγή υποθέτουμε πως οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν περίπου στο καλοκαίρι. Βέβαια η όποια αναμονή φαίνεται ότι θα αξίζει.