Η CUPRA από την ώρα που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη SEAT έχει να δείξει πάντα κάτι κάλο. Αυτή τη φορά με τη συνεργασία της γερμανικής εταιρείας βελτιώσεων Je Design μας αποκάλυψε ένα ισχυρό Ateca. Η αναβάθμιση της γερμανικής εταιρείας για το CUPRA Ateca εκτός των εξωτερικών κομματιών, αφορά και στο μηχανικό κομμάτι.

Στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο αμάξωμα υπάρχουν μεγαλύτερα φτερά και προστατευτικά στους προφυλακτήρες με μαύρο ή ματ ασημί χρώμα. Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 30 χιλιοστά, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με τις διαστάσεις ελαστικών 275/30 και οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης το κάνουν πιο εντυπωσιακό.

Μηχανικά το CUPRA Ateca διαθέτει τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 360 ίππους από 300, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 45,8 κιλά από 40,7 που ήταν. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 259 χλμ/ώρα.

Όλες οι εξωτερικές επεμβάσεις μαζί με τη βελτίωση του κινητήρα κοστολογούνται περί τα 10.000€. Σίγουρα το CUPRA Ateca με τη βοήθεια της Je Design γίνεται πιο εντυπωσιακό και πιο δυνατό, το θέμα όμως είναι αν θα έχει την απήχηση που του αρμόζει. Εσείς τι λέτε; Αξίζει;