Το μικρό SUV της Ford είναι το Puma

ByXenofwntas

02/07/2019 , ,

Το Puma το είχε πρωτοκυκλοφορήσει η Ford τo 1997 και ήταν ένα Sport Coupe μοντέλο. Το 2002 σταμάτησε η παραγωγή του οριστικά. 17 χρόνια μετά, το Puma έρχεται και πάλι στο προσκήνιο αυτή τη φορά ως ένα μικρό SUV. Το χαρακτηριστικό του είναι πως το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε από τον Έλληνα επικεφαλή σχεδιαστή της αμερικάνικης εταιρείας Γιώργο Σαριδάκη.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,19 μέτρα και πλάτος 1,93 μέτρα, ενώ όπως μπορεί να διακρίνει κανείς έχει εντυπωσιακές γραμμές. Βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του Fiesta, είναι φαρδύτερο και ευρύχωρο. Η κλασσική μάσκα της Ford που πλέον τοποθετείται σε όλα τα νέα μοντέλα δε θα μπορούσε να αλλάξει εδώ. Οι νευρώσεις στο καπό και τα ογκώδη LED φωτιστικά σώματα του δίνουν μια πιο ξεχωριστή μορφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακές γραμμές του προφυλακτήρα, η αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα και η σπορ απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές και την προαιρετική λειτουργία μασάζ, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3, βρίσκεται στην οθόνη αφής μεγέθους 12,3”. Η σύνδεση με τα Smartphones, το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με τα 10 ηχεία και την ισχύ των 575 Watt, καθώς και η κάμερα οπισθοπορείας ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 456 λίτρα, ενώ από κάτω έχει ένα κουτί που φτάνει τα 80 λίτρα και βοηθάει ακόμη περισσότερο στη φόρτωση.

Μηχανικά το νέο Ford Puma θα διαθέτει τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης, έναν πετρελαίου και μια υβριδική έκδοση. Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι με το γνωστό EcoBoost χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να είναι σε δύο εκδόσεις 125 και 155 ίππους. Στον κινητήρα αυτόν μπορεί να απενεργοποιηθεί ο ένας κύλινδρος για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, με τον κατασκευαστή να δηλώνει πως η μέση κατανάλωση είναι 5,8 λίτρα/100χλμ.

Η υβριδική έκδοση αποτελείται και αυτή από τον κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, καθώς και από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt. Τέλος, ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο 4κύλινδρος χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 125 ίππους. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της αμερικάνικης εταιρείας.

Το νέο Ford Puma όπως όλα δείχνουν θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις Titanium, Titanium X, ST-Line και ST-Line X, ενώ η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της πόλης Κραϊόβα της Ρουμανίας. Όσο για τιμές; Αυτές αναμένονται να ξεκινούν περίπου από τις 17.000€.