Το μέλλον της Porsche έρχεται με το Mission X

Η Porsche αποκάλυψε το πως σκέφτεται τα μελλοντικά της σχέδια παρουσιάζοντας ένα νέο Hypercar, το οποίο θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα. Πρόκειται για το νέο Mission X, το οποίο ουσιαστικά θα είναι ο διάδοχος των Carrera GT και 918 Spyder. Το νέο μοντέλο θα έχει μήκος 4,50 μέτρα, ύψος 1,20 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του θα είναι 2,73 μέτρα. Οι πόρτες θα ανοίγουν προς τα επάνω κρατώντας την παράδοση του Le Mans, ενώ το χρώμα θα είναι το Rocket Metallic. Το αμάξωμα διαθέτει τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” μπροστά και 21” πίσω.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει αμέσως η διαφορά των χρωμάτων ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, ενώ το τιμόνι θα έχει το ίδιο χρώμα με τη θέση του οδηγού. Παράλληλα, θα υπάρχουν και οι ζώνες ασφαλείας 6 σημείων που είναι ενσωματωμένες στο μονοκόκ κάθισμα, ενώ πίσω από το τιμόνι θα βρίσκονται τα paddle-shift για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Επιπλέον, θα υπάρχει στην πλευρά του συνοδηγού ένα αναλογικό χρονόμετρο για να γίνονται οι μετρήσεις που θέλει ο οδηγός.

Από μηχανικής πλευράς δεν αποκαλύφθηκε κάτι, όμως οι πληροφορίες το θέλουν να αγγίζει τους 1.500 ίππους ξεπερνώντας σε ισχύ οποιοδήποτε άλλο μοντέλο εργοστασιακά της γερμανικής φίρμας, ενώ το 0-100 θα επιτυγχάνεται σε μόλις 1,9”. Η νέα Porsche Mission X θα διαθέτει το ηλεκτρικό κύκλωμα των 900 Volt, το οποίο θα μπορεί να φορτίσει δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν όλες οι πληροφορίες φαίνεται πως η Porsche Mission X έρχεται για να ταράξει τα νερά. Άλλωστε η ηλεκτροκίνηση κινείται με ραγδαίους ρυθμούς, κάτι που δε θα μπορούσε να αμελήσει η Porsche. Η παραγωγή της Porsche Mission X αναμένεται να ξεκινήσει το 2027, ενώ είναι αυτονόητο πως θα είναι για λίγους, αφού η τιμή της θα είναι αρκετά υψηλή.