Το Chevrolet Camaro μπορεί να μη το βλέπουμε τόσο πολύ στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως είναι ένα από τα αυτοκίνητα που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Το αμερικάνικο μοντέλο βρίσκεται στο τέλος της 6ης γενιάς, αφού αναμένεται μέχρι το τέλος του 2023 να σταματήσει η παραγωγή του. Όμως οι Αμερικάνοι φαίνεται πως θέλουν έστω και την τελευταία στιγμή να αναπτερώσουν τις πωλήσεις τους, με μια νέα ειδική έκδοση.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την Chevrolet Camaro Collector’s Edition, η οποία θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Η ειδική έκδοση ξεχωρίζει από το σκούρο ματ χρώμα, ενώ διαθέτει μια μαύρη χοντρή ρίγα στην οροφή. Στο καπό υπάρχει και εκεί μαύρο χρώμα, ενώ ξεχωρίζει η πίσω αεροτομή και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, το ειδικό λογότυπο στο τιμόνι και τα νέα πατάκια.

Από μηχανικής πλευράς η συλλεκτική Chevrolet Camaro Collector’s Edition θα διαθέτει τον ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 650 ίππους. Για όσους ενδιαφέρονται και ζουν στην Αμερική θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως έχει ανακοινωθεί θα κυκλοφορήσουν μόλις 350 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Η Chevrolet ανακοίνωσε πως κάθε μια από τις 350 Camaro Collector’s Edition θα κοστολογούνται στα 89.990$.

Τέλος, όσοι την αποκτήσουν θα παραλάβουν μαζί με το αυτοκίνητο ένα ρολόι Canfield Sport 44 χιλιοστών, το οποίο θα έχει τον ίδιο σειριακό αριθμό με το αυτοκίνητο, το λογότυπο Camaro και έναν πάνθηρα χαραγμένο στο λουράκι. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται ακριβό, όμως η Chevrolet Camaro Collector’s Edition είναι ένα από τα αυτοκίνητα που ο καθένας θα ήθελε στα χέρια του. Εσείς τι λέτε;