Η Mazda γνωρίζει πολύ καλά πώς να δημιουργεί σπορ μοντέλα. Μέσα στα χρόνια μας έχει δείξει τα MX-5, RX-7 και RX-8. Πως όμως θα σας φαινόταν αν οι Ιάπωνες έμπαιναν στο χορό των Super Car; Σίγουρα η σκέψη και μόνο μπορεί κάποιους να τους ενθουσιάσει. Ο Joseph Robinson δημιούργησε στον υπολογιστή ένα ψηφιακό μοντέλο, το οποίο ονομάστηκε Mazda 9.

Μπορεί το Mazda 9 να είναι ο διάδοχος του RX-8, μπορεί και να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, με τους Ιάπωνες όμως να διατηρούν τη σχεδιαστική τους φιλοσοφία “Kodo”. Οι φωτογραφίες μας δείχνουν ένα αρκετά εντυπωσιακό μοντέλο με τη γυάλινη επιφάνεια να καταλαμβάνει τα ¾ του αμαξώματος. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός συνεχίζεται στα πλαϊνά με τις μικρότερες πόρτες, ενώ μπροστά το καπό είναι σε πολύ χαμηλή θέση.

Για το μηχανικό κομμάτι ούτε λόγος, αλλά το πιο πιθανό και με την αυτοκίνητη να εξελίσσεται συνεχώς είναι να διαθέτει κάποιο υβριδικό σύνολο, εκτός και αν τελικά οι Ιάπωνες το ρίξουν αποκλειστικά στους ηλεκτρικούς κινητήρες. Το μέλλον όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι αρκετά εντυπωσιακό.