Η Mustang Shelby GT500 είναι ένα γρήγορο, ασφαλές και εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Δυστυχώς στην Ευρώπη δε το βλέπαμε, αφού οι Αμερικάνοι το κρατούσαν εκεί. Όμως να που τα πράγματα αλλάζουν, αφού μια εταιρεία στην Αυστρία αναλαμβάνει για όποιον θέλει να φέρει στην Ευρώπη αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο.

Φυσικά, όπως ανακοίνωσε η Peicher US-Cars, θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο αντίτιμο προσθέτοντας τα μεταφορικά και ότι άλλο χρειαστεί. Για όποιον δε γνωρίζει η τιμή της κυμαίνεται από 110.000€ έως 155.000€ ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό. Βέβαια το να αποκτήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Για όσους δε θυμούνται η πιο ισχυρή Mustang Shelby GT500 κάτω από το καπό κρύβει τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 760 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 86,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”, ενώ για να διανύσει την απόσταση των 400 μέτρων χρειάζεται μόλις 11”.

Μπορεί τα χρήματα του κόστους να μη μπορεί να τα ανταπεξέλθει ο καθένας, αλλά σίγουρα όποιος μπορεί να το κάνει και θέλει θα αποκτήσει κάτι που πολύ λίγοι διαθέτουν, αφού στην κυριολεξία αυτοί που έχουν την πιο ισχυρή Shelby GT500 είναι ελάχιστοι. Πάντως όπως και να χει το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα κόσμημα για την αυτοκίνηση. Εμείς σίγουρα θα θέλαμε ένα. Εσείς;