Το i30 από τότε που εμφανίστηκε θέλησε να δώσει μια άλλη οπτική στη Hyundai. Αυτό φαίνεται πως πέτυχε προσελκύοντας περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Όταν μάλιστα εμφανίστηκε και το i30 N, τότε το είδαν αρκετοί με άλλη άποψη. Τώρα οι Κορεάτες ανανέωσαν το i30 με αισθητικές βελτιώσεις, αλλά και με το νέο κινητήρα βενζίνης, ενώ αποκτά και υβριδικά σύνολα.

Το ανανεωμένο μοντέλο όπως και το προηγούμενο θα προσφέρεται με την 5θυρη, τη Fastback και τη Wagon έκδοση. Οι αλλαγές εξωτερικά εστιάζονται στους νέους προφυλακτήρες, στην πιο φαρδιά μάσκα και τα πιο λεπτά LED φωτιστικά σώματα. Στην πιο πλούσια έκδοση N Line η μάσκα είναι ακόμη πιο έντονη, ενώ υπάρχουν και νέοι χρωματισμοί.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι δύο οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής για στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η πρώτη είναι 7” με το φωτισμό να είναι μπλε και λευκό, ενώ η δεύτερη είναι 10,2”. Το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να δώσουν μια πιο σπορ αίσθηση. Τα δερμάτινα καθίσματα και η ασύρματη φόρτιση για τα smartphone ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως έρχεται στο μηχανικό κομμάτι, όπου πλέον θα υπάρχει ο νέος T-GDI κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους, ο οποίος θα συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 48V. Από εκεί και πέρα παραμένει ο 3κύλιδρος T-GDI κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους και ο κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους. Και οι δύο θα μπορούν και αυτοί να συνδυαστούν με το ήπιο υβριδικό σύστημα.

Νέα συστήματα ασφαλείας έχουν εμπλουτίσει το ανανεωμένο Hyundai i30 και είναι τα Lane Forward Assist, Rear Collision Avoidance Assist και Leading Vehicle Departure Alert. Όλα αυτά συνθέτουν το ανανεωμένο Hyundai i30, το οποίο γίνεται ακόμη πιο ασφαλές και πιο γρήγορο με το νέο κινητήρα. Αν προσθέσει κανείς και το ήπιο υβριδικό σύστημα το i30 γίνεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της αγοράς.