Τα αυτοκίνητα που κινούνται με καύσιμο το φυσικό αέριο όλο και κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Η Volkswagen πατώντας επάνω στο SEAT Leon που διαθέτει τον CNG κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τους 130 ίππους ανακοίνωσε πως το Polo TGI και το Golf TGI θα διαθέτουν πλέον μεγαλύτερη δεξαμενή φυσικού αερίου.

Έτσι στα δύο μοντέλα θα προστεθεί και τρίτη δεξαμενή φυσικού αερίου που θα ανεβάσει την αυτονομία κατά 60 χιλιόμετρα στο Polo TGI και κατά 80 χιλιόμετρα στο Golf TGI. Επιπλέον, το Golf TGI θα είναι διαθέσιμο με τον 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,3 κιλά. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση φυσικού αερίου είναι μόλις 3,5 κιλά/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 98 γρ/χλμ.

Από την άλλη πλευρά το Polo TGI διαθέτει τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους. Η νέα δεξαμενή του δίνει επιπλέον γέμισμα 13,8 κιλά φυσικού αερίου, με την αυτονομία να ανεβαίνει στα 368 χιλιόμετρα. Όποιο από τα δύο και να διαλέξει κάποιος είναι μια οικονομική λύση για τις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλεως. Αυτό που είναι μειονέκτημα για τη χώρα μας είναι πως τα πρατήρια φυσικού αερίου είναι λίγα.