Αρκετό καιρό πριν η Skoda παρουσίασε το ισχυρό Kodiaq RS (Skoda Kodiaq RS). Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της τσέχικης εταιρείας στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του πιο ισχυρού SUV της Skoda στην ελληνική αγορά. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από τη μαύρη μάσκα και το λογότυπο vRS, το οποίο πλέον είναι κόκκινο και όχι πράσινο όπως είχαμε συνηθίσει. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια θέλει να κερδίσει τον οδηγό και τους επιβάτες με τα δερμάτινα bucket καθίσματα, ενώ η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το ισχυρό Kodiaq RS διαθέτει τον TDI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 7τάχυτου DSG αυτόματου κιβωτίου. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 221 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 167 γρ/χλμ.

Για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πιο δυνατό Kodiaq, το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρεθεί σε μια αντιπροσωπεία της Skoda. Όσο για την τιμή; Αυτή ορίστηκε στα 52.900€, κάτι που το κάνει το πιο ακριβό Skoda RS στη χώρα μας. Μπορεί η τιμή να είναι υψηλή, αλλά υψηλά είναι και τα στάνταρ που διαθέτει. Βέβαια, η επιλογή είναι δική σας.