Οι φήμες που ήθελαν τη Seat να εργάζεται πάνω σε μια πιο ακραία εκδοχή του Leon Cupra τελικά επιβεβαιώθηκαν, με την ισπανική εταιρεία να ετοιμάζεται να αποκαλύψει το Cupra R μέσα στους επόμενους 8 μήνες. Ο Matthias Rabe, Αντιπρόεδρος της Seat, ήταν εκείνος που αποκάλυψε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση στη γκάμα τους.

Ο Rabe πρότεινε το νέο μοντέλο να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και να επωφεληθεί από τις συνήθεις τροποποιήσεις, με την εταιρεία να εξετάζει ακόμη και τη χρήση εξαρτημάτων από ανθρακονήματα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε “Σε 7 ή 8 μήνες θα δείτε κάτι αρκετά ενδιαφέρον”. Ωστόσο, στην ουσία δεν πρέπει κάποιος να περιμένει ένα Seat που θα πηγαίνει σαν τρελό, λανσάροντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας στους δρόμους.

“Οι βασικές αξίες του Cupra πρέπει να παραμείνουν. Πρέπει να είναι απολαυστικό στην οδήγηση και κάτι που μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε μέρα, αφού δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει αγοραστεί από ανθρώπους που διαθέτουν άλλα 5 ή 6. Έτσι, δε θεωρώ ότι το Cupra θα είναι τόσο ακραίο, όπως μια Porsche 911 GT3, για παράδειγμα. Και ακόμα κι αν το πηγαίναμε παραπέρα, θα εξακολουθούσε να διαθέτει τέσσερα ή πέντε καθίσματα” πρόσθεσε ο Rabe.

Επίσης, η Seat ετοιμάζεται για την έκδοση Cupra του Ateca, καθώς η εταιρεία έχει πάρει το πράσινο φως για το λανσάρισμα του εν λόγω project στην αγορά στις αρχές του 2018. “Θα είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο” ανέφερε, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι ένα four wheel drive model, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τους κινητήρες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Ο Rabe αποκάλυψε ότι η Seat δεν έχει στα άμεσα σχέδιά της να δημιουργήσει μια έκδοση Cupra για το νέο Ibiza. “Δε θα έλεγα ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, αλλά δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Για μένα, το Cupra είναι Leon και όχι κάτι μικρότερο από αυτό, αλλά αυτό εξακολουθεί να επιτρέπει κάποιες εναλλακτικές λύσεις”, δήλωσε καταλήγοντας.