Το Golf GTI είναι ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Η έκδοση GTI Clubsport είναι ότι πιο γρήγορο έχει να παρουσιάσει η Volkswagen, όσον αφορά στις εργοστασιακές εκδόσεις του μοντέλου. Οι αλλαγές σε σχέση με το GTI εντοπίζονται στους νέους προφυλακτήρες, στην αεροτομή, στο διαχύτη, στη διπλή απόληξη της εξάτμισης και στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” και 19”. Εσωτερικά δεν υπάρχουν αλλαγές εκτός από τα καθίσματα και τον κόκκινο φωτισμό.

Αυτό όμως που σίγουρα κάνει τη διαφορά είναι ο κινητήρας και οι αλλαγές στο μηχανικό κομμάτι. Το Golf GTI Clubsport διαθέτει τον 4κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στον εμπρόσθιο άξονα.

Το Golf GTI Clubsport διαθέτει ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ διαφορικό, το οποίο έχει αντικαταστήσει το ηλεκτρονικό σύστημα XDS που διαθέτει το GTI. Επιπλέον, αλλαγές έχουν γίνει στη γωνία Camper, ενώ υπάρχουν νέες βάσεις στην πίσω ανάρτηση και στους τροχούς, νέα ελατήρια και νέα αμορτισέρ που μειώνουν την απόσταση από το έδαφός κατά 1,5 εκατοστό. Αναβάθμιση έχει υποστεί και το σύστημα Dynamic Chassis Control, το οποίο διαθέτει τις ρυθμίσεις Eco, Comfort, Sport, Individual και Special.

Αλλαγή έχει γίνει και στα φρένα, όπου μπροστά υπάρχουν οι διπίστονες δαγκάνες των με τους μεγαλύτερους δίσκους, ενώ έχουν επαναρυθμιστεί το ABS και το ESP. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υπάρχει όριο παραγωγής στο εν λόγω μοντέλο και πως η τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία θα είναι 37.000£, κάτι που σημαίνει πως στην Ελλάδα θα είναι πιο ακριβό. Πάντως όπως και να έχει αξίζει και με το παραπάνω.