Η Mitsubishi ανανεώνει το Eclipse Cross με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων του SUV μοντέλου. Με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, όμως αυτές προσπαθούν να το αλλάξουν. Το μπροστινό μέρος περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση της έννοιας Dynamic Shield της Mitsubishi, με τη νέα μάσκα, ενώ διαθέτει νέο προφυλακτήρα και μια ανανεωμένη διάταξη φωτισμού, με τα LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας.

Στο πίσω μέρος έχει επανασχεδιαστεί η πόρτα, με την αλλαγή να προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα, αφού απουσιάζει η αεροτομή που υπήρχε στο ενδιάμεσο. Ανανέωση έχει γίνει και στα οπίσθια φωτιστικά σώματα, ενώ έχει μεγαλώσει και η πίσω αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Νέες ζάντες αλουμινίου ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό έχει γίνει και εκεί αναβάθμιση με την οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι πλέον 8”, αντί για 7” που ήταν. Τα γραφικά έχουν αλλάξει, ενώ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να του δώσουν μια πιο πολυτελή μορφή.  

Μηχανικά θα υπάρχει ο γνωστός MIVEC 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ενώ πλέον θα προσφέρεται και ένα Plug-in υβριδικό σύστημα. Αν και δεν αποκαλύφθηκε πιο θα είναι οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αυτό που διαθέτει το Outlander PHEV. Το Eclipse Cross PHEV θα διαθέτει τον MIVEC κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, αλλά και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το ανανεωμένο Mitsubishi Eclipse Cross αναμένεται να βρεθεί στις αγορές της Ιαπωνίας, Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στο τελείωμα του χρόνου, ενώ στη Βόρεια Αμερική θα κάνει την εμφάνιση του στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Στην Ευρώπη είναι άγνωστο τι θα γίνει, αφού όπως γνωρίζουμε η Mitsubishi έχει αποσύρει όλα τα αυτοκίνητα της λόγω των εκπομπών ρύπων.