Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά αυτοκινήτου. Ένα ακόμα μοντέλο που γίνεται ηλεκτρικό είναι το Vivaro της Opel. Το γερμανικό μοντέλο έχει την ονομασία Vivaro-e και θα είναι η καλύτερη λύση για τους επαγγελματίες. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 4,60 μέτρα, 4,95 μέτρα και 5,30 μέτρα, ικανοποιώντας ακόμη και τον πιο δύστροπο επαγγελματία από θέμα χώρων, αφού και οι τρεις επιλογές είναι αρκετά ικανοποιητικές.

Το μεικτό βάρος κυμαίνεται από 2.800 έως 3.100 κιλά, ανάλογα την έκδοση, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 1.275 κιλά. Επιπλέον, ο όμιλος PSA που είναι υπεύθυνος για το μηχανικό κομμάτι μπορεί να υπερηφανεύεται, αφού έχει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης έναν τόνο. Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός, με τη μικρή ψηφιακή οθόνη, αλλά είναι απόλυτα κατανοητός για το τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο.

Μηχανικά το νέο Vivaro-e θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,5 κιλά, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ/ώρα. Η επιλογή των μπαταριών είναι δύο. Η πρώτη είναι μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 230 χιλιόμετρα, ενώ η δεύτερη είναι η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να ανεβαίνει στα 330 χιλιόμετρα.

Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει είτε με ταχυφορτιστή, είτε σε μια απλή οικιακή πρίζα. Με το κιτ φόρτισης που διαθέτει σε δημόσιο χώρο φόρτισης 100kW DC, η φόρτιση της μπαταρίας 50kWh φτάνει στο 80% μόλις σε 30’ ή σε 45’ για τη μεγαλύτερη των 75 kWh. Τέλος, το γερμανικό μοντέλο θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες το φθινόπωρο, όπου και θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις.