Μια ρώσικη εταιρεία το όνομα Aviar Motors δημιούργησε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που μοιάζει πολύ με τη Mustang και βασίζεται στην Tesla. Η μοναδική δημιουργία έχει γίνει πάνω στην πλατφόρμα του Tesla Model S και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και την ίδια μπαταρία των 100 kWh. Το Aviar R67, όπως ονομάζεται φτάνει τους 840 ίππους και επιτυγχάνει το 0-100 μόλις σε 2,2”, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει πολλά στοιχεία του Model S, όπως το πάνελ αμαξώματος που θυμίζει το σχεδιασμό μιας κλασσικής Ford Mustang. Μια σειρά από διακριτικά εξαρτήματα φέρνουν το σχεδιασμό στη σύγχρονη εποχή, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των προβολέων με κυκλικά φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η μάσκα και τα πλαϊνά του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Λόγω των βάσεων της Tesla, ορισμένα τμήματα είναι ορατά στο εσωτερικό, όπως το κάθετο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε μια πληθώρα αλλαγών στην καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των στρογγυλών αεραγωγών, του τριάκτινου τιμονιού και του ψηφιακού πίνακα οργάνων, προσπαθώντας να προσφέρει μια άλλη αίσθηση.

Σύμφωνα με τους Ρώσους το R67 διαθέτει μέγιστη αυτονομία 507 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Επιπλέον, λόγω της συνεργασίας με την Tesla μπορεί να φορτίσει από οποιοδήποτε φορτιστή της Tesla σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρεθεί. Φυσικά, οι Ρώσοι δεν αποκάλυψαν την τιμή του μοντέλου, αλλά όπως φαίνεται από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα δεν αναμένεται να είναι φθηνό.