Η Jaguar ανανέωσε την XE πιστεύοντας πως θα αναπτερωθεί το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών, αφού πρόκειται για ένα πολυτελέστατο μοντέλο, το οποίο όμως είναι ισχυρό, αλλά και απόλυτα ασφαλές. Οι Βρετανοί έδωσαν στο ανανεωμένο μοντέλο αρκετά στοιχεία από το I-Pace, με το Sedan μοντέλο να δείχνει πιο άγριο και επιθετικό.

Ο σπορ προφυλακτήρας και η μεγάλη μάσκα διαθέτουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας δένουν αρμονικά. Η απουσία των προβολέων ομίχλης είναι διακριτή με τα ανοίγματα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και της ροής του αέρα να παίρνουν τη θέση τους.

Στο πίσω μέρος η αεροδυναμική είναι το βασικό στοιχείο της XE. Τα φωτιστικά σώματα λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος, με το σήμα της εταιρείας να είναι στο κέντρο. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνει την σπορ εμφάνιση. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων τονίζουν ακόμη περισσότερο το σπορ και άγριο χαρακτήρα του.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πολλές και έρχονται κυρίως με τις δύο οθόνες. Η μία είναι του πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και είναι ψηφιακή. Η δεύτερη είναι αυτή με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μεγέθους 5,5”, η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εφαρμογές που χρειάζεται ο οδηγός. Τα δερμάτινα καθίσματα, μαζί με το σπορ τριάκτινο τιμόνι και τα χειριστήρια μεγαλώνουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Η κάμερα οπισθοπορείας ClearSight μεγαλώνει το οπτικό πεδίο του οδηγού και κάνει παιχνίδι το παρκάρισμα. Επιπλέον, προσφέρεται ασύρματος φορτιστής για Smartphone και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που απομνημονεύει τις επιλογές του οδηγού ρυθμίζοντας αυτόματα το κάθισμα, τους καθρέπτες, καθώς και τις επιλογές του κλιματισμού, αλλά και του ηχοσυστήματος.

Μηχανικά υπάρχουν δύο επιλογές με έναν κινητήρα. Πρόκειται για τον Ingenium 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 250 ίππους. Στη δεύτερη περίπτωση ο ίδιος κινητήρας ανεβαίνει στους 300 ίππους. Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό υπάρχει και ο κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 43,8 κιλά. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ επιλεκτικά υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

Η Jaguar XE γνωρίζει πολύ καλά πώς να ικανοποιήσει όποιον βρεθεί στο τιμόνι της. Είναι ένα πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο όμως διαθέτει σπορ στοιχεία που το κάνουν πιο εντυπωσιακό. Είναι σίγουρο πως όπου και να βρεθεί θα προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του.