Το ηλεκτρικό Concept της Genesis

Το ηλεκτρικό Concept της Genesis

Η Genesis παρουσίασε το πρωτοποριακό Essentia Concept στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο υψηλών επιδόσεων αναδεικνύει και επαναπροσδιορίζει το μοντέλο σχεδιασμού “Athletic Elegance”, προσφέροντας παράλληλα ένα όραμα για τις μελλοντικές επιδόσεις και την τεχνολογία των μοντέλων Genesis.

“Κατανοούμε την υποχρέωσή μας ως κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων να δημιουργούμε αντικείμενα επιθυμίας, να πυροδοτούμε το πάθος και την έμπνευση, δίνοντας έμφαση σε μια κουλτούρα, ενώ πρέπει να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες από την άποψη της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας, φέρνοντας τον έξω κόσμο απρόσκοπτα στο εσωτερικό του οχήματος”, δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας Manfred Fitzgerald.

Το δίθυρο μοντέλο είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα και έχει ένα ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος λειτουργεί με μπαταρίες. Το Essentia είναι η αρχική ιδέα της μάρκας για ένα πραγματικό GT αυτοκίνητο και προκαλεί τόσο με την εξωτερική εμφάνιση, όσο και με την εσωτερική.

Το Essentia εμπνέεται από τις εικονικές αναλογίες του Gran Turismo, με ένα μακρύ καπό και μια καμπίνα συρρικνωμένη. Το χρώμα που επιλέχθηκε είναι το Stardust Grey Metallic, ενώ το αμάξωμα, όπως αναφέραμε είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το νέο μοντέλο είναι αρκετά χαμηλό και προδίδεται αμέσως στο δρόμο από την εμφάνιση του.

Μπροστά ξεχωρίζει το σήμα της εταιρείας με τη γρίλια και τα πολύ λεπτά Laser φωτιστικά σώματα που σχηματίζονται από διπλές λωρίδες δεξιά και αριστερά. Ο κινητήρας είναι σε εμφανές σημείο, αφού το κάλυμμα είναι διάφανο. Φυσικά, οι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι όπου ακριβώς πρέπει για την καλύτερη ροή αέρα και την ψύξη του κινητήρα. Το πίσω μέρος του Essentia αναγνωρίζεται από μια αεροδυναμική επιφάνεια και τα πίσω φωτιστικά σώματα Quad Lights. Ο κομψός πίσω διαχύτης που περιβάλλεται από ίνες άνθρακα ενεργεί ως μια έξυπνη ολοκληρωμένη λύση εξαγωγής αέρα.

Το πιο παράξενο αν θέλετε είναι πως η ασφάλεια είναι στο μέγιστο σημείο, αφού για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες χρειάζεται εκτός του αποτυπώματος χρειάζεται και η βιομετρική αναγνώριση του προσώπου. Εσωτερικά το Essentia Concept είναι κάτι παραπάνω εντυπωσιακό. Εκμεταλλεύεται εξ ολοκλήρου το ταμπλό, το οποίο είναι από γυαλί και διαθέτει όλες τις ενδείξεις σε ψηφιακή μορφή. Το δέρμα στα καθίσματα και τα κλασσικά χρώματα συνθέτουν ολόκληρο το πάζλ προσφέροντας άνεση και ευκολία στους επιβάτες. Η οθόνη αφής μεγέθους 8” και τα τρισδιάστατα γραφικά κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό το εσωτερικό. Τα πίσω καθίσματα είναι προσβάσιμα μόνο από τις μπροστινές πόρτες, ενώ υπάρχει και χώρος αποσκευών ικανοποιητικός.

Μηχανικά όπως αναφέραμε ο ηλεκτρισμός θα είναι η κινητήρια δύναμη του οχήματος. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης επέτρεψε στη Genesis Design να επαναπροσδιορίσει τις κλασικές αναλογίες του GT. Παρότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα φημολογείται πως το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3”. Το μόνο που απομένει είναι να το δούμε να μπαίνει στη γραμμή παραγωγής αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία πληροφορία από τους Κορεάτες αν θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους έστω και με άλλη ονομασία.