Το Hyundai Creta μπορεί να παραπέμπει σε ελληνικό όνομα, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε δει να κυκλοφορεί στη χώρα μας. Οι Κορεάτες θέλοντας να το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό στους υποψήφιος αγοραστές της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα της Βραζιλίας δημιούργησαν την N Line έκδοση.

Η σπορ έκδοση του Creta σαφώς είναι πιο όμορφη από τις υπόλοιπες. Οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, τα νέα LED φωτιστικά σώματα, τα Splitter και οι νευρώσεις στο καπό του δίνουν μια άλλη αίσθηση. Στο πίσω μέρος και εδώ υπάρχουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Φυσικά, το χαρακτηριστικό λογότυπο N Line υπάρχει τόσο στη μάσκα, όσο και στα πλαϊνά. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές και το λογότυπο N, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Το μαύρο χρώμα συνεχίζεται και στο ταμπλό, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στον εξοπλισμό συναντάμε 6 αερόσακους, αυτόματο κλιματισμό, αεριζόμενο κάθισμα οδηγού και φυσικά όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας.

Μηχανικά το Hyundai Creta N Line τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 17,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Μπορεί στην ελληνική αγορά να μην υπάρχει, αλλά αν κάποιος Έλληνας και όχι μόνο ζει στη Βραζιλία θα πρέπει να γνωρίζει πως το Hyundai Creta N Line είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία. Πάντως εμείς θα θέλαμε να κυκλοφορήσει στη χώρας έστω και λόγω ονόματος. Εσείς;