Στις 13 και 14 Μαΐου το 40ο Rally Κένταυρος

Από τις ειδικές διαδρομές του Πηλίου, με το επετειακό 40ο Rally Κένταυρος θα ξεκινήσει το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Ασφάλτου ως εναρκτήριο γύρο του Πρωταθλήματος. Το φετινό Rally Κένταυρος θα είναι διήμερο και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 13 και 14 Μαΐου 2023 στις καταπράσινες διαδρομές του βουνού των Κενταύρων.

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ) έχοντας τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, καθώς και τον Δήμων Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Λέσχης και αποτελούν εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα στη περιοχή της Μαγνησίας.

Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες  ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 90 αγωνιστικών χιλιομέτρων προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και των αγώνων Rally ειδικότερα. Το Αρχηγείο του αγώνα θα στεγάζεται στα γραφεία της Λ.Α.ΒΟΛΟΥ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου και ο χώρος Εκκίνησης-Τερματισμού και Service Park.

Το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στο χώρο του Ι.ΚΤΕΟ Βόλου (4ο χιλιόμετρο Βόλου-Λάρισας) ενώ η έναρξη του πρώτου σκέλους του αγώνα θα δοθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:00, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο ώστε να αγωνιστούν σε 6 ειδικές διαδρομές. Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 09:30 το πρωί για την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους  του αγώνα από το Service Park και την διεξαγωγή δύο ειδικών.  Ο Τερματισμός  είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι (13:06) της ίδιας ημέρας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ραντεβού στο βουνό των Κενταύρων λοιπόν, στις 13-14 Μαΐου για τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Rally.