Το νέο GR Yaris είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μικρό, γρήγορο, ευέλικτο και ασφαλές. Φυσικά, η έκδοση με τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τους 261 ίππους το κάνει ένα από τα πιο γρήγορα σπορ μοντέλα της κατηγορίας του. Οι Ιάπωνες όμως αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ακόμη έκδοση με ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει και το GR Yaris RS, με τον ατμοσφαιρικό Dynamic Force κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 15 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το Direct Shift-CVT αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Επιπλέον, για όποιον θέλει διατίθενται προαιρετικά και τα paddles shift πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να ετοιμάσει ένα ταξίδι μέχρι την Ιαπωνία, αφού μόνο εκεί θα είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη έκδοση και θα πρέπει να υπολογίσει εκτός την αγορά, τους δασμούς και όλα τα έξοδα του ταξιδίου. Μπορεί το GR Yaris RS με τους 120 ίππους να υστερεί σημαντικά από αυτή των 261 ίππων, όμως δεν παύει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση τουλάχιστον οπτικά.