Η Ford παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση του επαγγελματικού Ranger με την ονομασία Thunder και βασίζεται στην έκδοση Wildtrak. Σκοπός του “κεραυνού” είναι να προκαλεί όπου και αν βρίσκεται, αφού η εμφάνιση του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή τόσο στα χαρακτηριστικά, όσο και στο χρωματισμό. Ο Sea Grey χρωματισμός, η Black Ebony μάσκα και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, δίνουν μια άλλη αίσθηση οπτικά στο επαγγελματικό μοντέλο.

Τα σκουρόχρωμα LED φωτιστικά σώματα συνεχίζουν την οπτική πρόκληση, ενώ οι αντίθεση με το λίγο κόκκινο χρώμα το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Το εσωτερικό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας, με τα δερμάτινα καθίσματα να το κάνουν πιο πολυτελές. Το δερμάτινο τιμόνι τεσσάρων ακτίνων με τα χειριστήρια και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το Ford Ranger Thunder τροφοδοτείται από τον Bi-Turbo κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 213 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων της Ford με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 9,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 239 γρ/χλμ.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσε η Ford θα υπάρξουν μόλις 4.500 κομμάτια, τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Το θετικό είναι πως όλα θα βρεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Σίγουρα το να έχει κάποιος ένα τόσο προκλητικό μοντέλο είναι κάτι διαφορετικό. Εμείς πάντως θα θέλαμε ένα. Εσείς;