Η Skoda αποφάσισε να εξοπλίσει ένα ακόμα μοντέλο της με φυσικό αέριο. Φυσικά, μιλάμε για το καινούργιο Scala, το οποίο βρίσκεται και στην ελληνική αγορά εδώ και λίγο καιρό. Η έκδοση CNG του Scala είναι αρκετά οικονομική και φυσικά έχει λιγότερες εκπομπές ρύπων. Η όψη του εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά δεν αλλάζει σε σχέση με το μοντέλο που γνωρίσαμε.

Η διαφορά του Skoda Scala G-Tec είναι στο μηχανικό κομμάτι. Κάτω από το καπό κρύβεται ο 3κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 19,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τηρεί όλες τις προδιαγραφές Euro 6d, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων κατά 25%.

Το Scala G-Tec εφοδιάζεται με τρεις ατσάλινες δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου, με τη χωρητικότητα να είναι 13,8 κιλά. Με τις δεξαμενές αυτές το Scala μπορεί να διανύσει 410 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης που φτάνει τα 9 λίτρα, προσφέροντας κάτι παραπάνω από 100 χιλιόμετρα επιπλέον. Σίγουρα η έκδοση αυτή είναι δελεαστική για όποιον θέλει να κινείται με οικονομία. Το μόνο που περιμένουμε είναι η τιμολογιακή πολιτική.