Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν αρχίσει και παίρνουν θέση για τα καλά στη ζωή μας. Φυσικά, οι εταιρείες αυτοκινήτων δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες σε τέτοιες προκλήσεις. Το νέο εγχείρημα της Skoda είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό ποδήλατο. Το Klement όπως ονομάστηκε είναι απλό στη χρήση του, διαθέτοντας τελευταίες τεχνολογίες και εντυπωσιακή σχεδίαση.

Είναι η πρώτη χρονιά που θα συμμετάσχει η Skoda στην Έκθεση Ποδηλάτου Eurobike. Η Skoda ξεκίνησε να παράγει ποδήλατα με τους ιδρυτές της, τον Valcan Laurin και τον Valcan Klement. Η ονομασία όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος είναι μια μικρή τιμή που κάνει η Skoda σε έναν από τους ιδρυτές της.

Το νέο ποδήλατο για όσους ενδιαφέρονται διαθέτει ηλεκτρική μονάδα με ενσωματωμένο κινητήρα 4 kW και δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου 1.250 Wh. Η κατασκευή είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ έχει δισκόφρενο με ABS στο μπροστινό μέρος για καλύτερα αποτελέσματα. Η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 45 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του κινητήρα που βρίσκεται στην πίσω ρόδα φτάνει τα 62 χιλιόμετρα.

Σίγουρα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι μια ενδιαφέρον λύση για την μετακίνηση στις μεγαλουπόλεις, αφού κινείται εύκολα και δε χρειάζεται μεγάλος χώρος για να το παρκάρεις. Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο Skoda Klement θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Ποδηλάτου Eurobike που θα γίνει από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου στην πόλη Friedrichshafen της Νότιας Γερμανίας.