Η ηλεκτροκίνηση συνεχώς εξελίσσεται και οι εταιρείες της αυτοκίνησης συνεχώς ανεβάζουν τον πήχη με νέες κατασκευές. Αυτή τη φορά η Hyundai αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο για τις αστικές ανάγκες κάθε πόλης. Το νέο λεωφορείο έχει δυνατότητα να μετακινήσει έως και 70 επιβάτες. Από τους 70 θέσεις οι 11 βρίσκονται στον πρώτο όροφο, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν οι υπόλοιπες 59.

Φυσικά, η κατασκευή του είναι τέτοια που τηρεί ακόμα και τις προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες, αφού υπάρχουν χώροι για την εφαρμογή δύο αναπηρικών αμαξιδίων. Το μεγάλο ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο έχει μήκος 12,99 μέτρα και ύψος 3,99 μέτρα. Η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα με τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης 384 kWh. Ο χρόνος μια πλήρης φόρτισης απαιτεί μόλις 1:12’.

Επιπλέον, υπάρχουν πολύ σημαντικά συστήματα ασφαλείας, όπως ο δυναμικός έλεγχος του οχήματος που συμβάλλει στην αναγνώριση της επιθυμητής κατεύθυνσης οδήγησης και στη διατήρηση του οχήματος υπό έλεγχο. Το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων χρησιμοποιεί την εμπρόσθια την κάμερα αποφεύγοντας μια επικείμενη σύγκρουση, ενώ η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κρατάει σταθερό το λεωφορείο στην πορεία του.

Το νέο μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας παρουσιάστηκε σε μια έκθεση που έγινε στην Κορέα και οι ιθύνοντες πιστεύουν πως θα υπογράψουν μια πολύ καλή συμφωνία με το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της Κορέας αυξάνοντας τις πωλήσεις τους, αλλά και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.