Ποιος δεν είχε απογοητευτεί όταν η Mitsubishi ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του αγαπημένου Evolution; Όμως επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία φαίνεται πως κάτι κινείται στον ορίζοντα για την επιστροφή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Mitsubishi ετοιμάζει ένα νέο Lancer Sedan μοντέλο που θα διαθέτει και την περιβόητη έκδοση Evolution.

Το νέο ισχυρό μοντέλο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMF-C/D F4 της κοινής συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και κάτω από το καπό αναμένεται να βρίσκεται ένας καινούργιος 4κύλινδρος δίλιτρος κινητήρας, ο οποίος θα φτάσει κοντά στους 300 ίππους. Παράλληλα αναμένεται να τοποθετηθεί και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, με τη συνολική ισχύ να ανεβαίνει στους 350 ίππους και τα ροπή να φτάνει τα 44,3 κιλά. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης S-AWC της Mitsubishi.

Μπορεί ο κινητήρας να είναι ο ίδιος με αυτόν που θα τοποθετηθεί στο επόμενο Renault Megane R.S., αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού πλέον η τριπλή συμμαχία Mitsubishi-Renault-Nissan συνεργάζεται άψογα. Στη σκέψη και μόνο ότι επανέρχεται το Mitsubishi Lancer Evolution οι υποψήφιοι αγοραστές είναι ήδη έτοιμοι να δαπανήσουν ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του. Οι λόγοι προφανείς, η προσμονή για να επανενταχτεί στους καταλόγους μεγάλη και η επιθυμία για να οδηγηθεί ακόμη εντονότερη.