Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει και κερδίζουν συνεχόμενο έδαφος στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Η Renault παρουσίασε το νέο Zoe. Το μικρό γαλλικό μοντέλο συνεχίζει ακάθεκτο από το 2012 όπου και το πρωτοείδαμε. Η μπροστινή όψη θυμίζει κάτι από το Clio σε μια πιο συμπαγή μορφή. Το σήμα της γαλλικής εταιρείας δεσπόζει στη μέση, το οποίο ανοίγει για να τοποθετηθεί στην πρίζα. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας και οι προβολείς ομίχλης με τις λεπτομέρειες αλουμινίου το κάνουν πιο όμορφο.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα της οροφής με το τρίτο φανάρι των φρένων. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15”, 16” και 17”. Για τον υποψήφιο αγοραστή υπάρχουν 9 διαθέσιμα χρώματα, από τα οποία ξεχωρίζουν τα τρία μεταλλικά Quartz White, Flame Red και Celadon Blue.

Το εσωτερικό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα άλλα μοντέλα της γαλλικής φίρμας. Το Zoe διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10”, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής μεγέθους 9,3”, η οποία είναι ίδια με αυτή του Clio και προσφέρει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Easy Link. Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει άμεσα τους σταθμούς φόρτισης στο δρόμο, έτσι ώστε το Zoe να μην μείνει ποτέ από ενέργεια.

Μηχανικά ο ηλεκτροκινητήρας του νέου Zoe αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 52 kWh και αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππους και μέγιστη ροπή 24,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 10”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ/ώρα. Η αυτονομία φτάνει τα 390 χιλιόμετρα και για να ολοκληρωθεί μια φόρτιση χρειάζονται 9:25’, ενώ με τον ταχυφορτιστή σε μισή ώρα μπορεί να υπάρχει αυτονομία για 145 χιλιόμετρα.

Το νέο Renault Zoe είναι μια πρόταση απόλυτα ικανοποιητική τόσο για την πόλη, όσο και για αποστάσεις εκτός αυτής. Ο σχεδιασμός είναι πρωτοποριακός και σίγουρα μπορεί να κερδίσει τον υποψήφιο αγοραστή. Το μόνο αρνητικό για την ώρα στη χώρα μας είναι οι σταθμοί φόρτισης.