Το Mitsubishi Colt ήταν το μικρό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας στην παγκόσμια αγορά αυτοκίνητου. Έχουν περάσει αισίως 6 χρόνια από τότε που σταμάτησε η παραγωγή του Colt και φαίνεται πως για τους Ιάπωνες ήταν ένα πλήγμα, αφού πλέον σκέφτονται σοβαρά την επαναφορά του μοντέλου από το 2020.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο Colt θα αντικαταστήσει το μικρό Space Star που βρίσκεται εδώ και κάποια χρόνια στις αγορές. Το Colt θα είναι ένα μείγμα από τη συνεργασία της Mitsubishi, με τη Renault – Nissan, αφού τόσο η πλατφόρμα, όσο και οι κινητήρες θα είναι της Renault – Nissan.

Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται πως εκτός από τους Turbo κινητήρες βενζίνης θα υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με τα τεχνικά στοιχεία να λαμβάνονται από το ήδη επιτυχημένο Renault Zoe, με την αυτονομία να αναμένεται να είναι περισσότερα από 400 χιλιόμετρα. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε στην παραγωγή το νέο μικρό αγαπημένο μοντέλο της Mitsubishi, αφού πάντα τέτοια μοντέλα πετυχαίνουν από το όνομα τους και μόνο.