Η ηλεκτροκίνηση βαδίζει με γοργά βήματα στην αγορά αυτοκινήτου. Η Audi μη μπορώντας να το αγνοήσει αυτό ξεκίνησε και δημιούργησε κάποια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ένα από αυτά είναι και το e-tron GT, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά. Το γερμανικό μοντέλο προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Πρόκειται για το e-tron GT Quattro και το RS e-tron GT.

Το Audi e-tron GT Quattro τροφοδοτείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 476 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 64,2 κιλά. Αντίθετα το Audi RS e-tron GT είναι πιο ισχυρό, αφού η μέγιστη ισχύ αγγίζει τους 598 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 84,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,3”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με βάση τον κατασκευαστή φτάνει τα 488 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Ήδη τα δύο νέα μοντέλα βρίσκονται σε 27 χώρες της ΕΕ μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αναμεσά σε αυτές σύντομα θα είναι και η Ελλάδα. Για να γνωρίζουν οι περισσότεροι η τιμή του e-tron GT Quattro στη Γερμανία ξεκινά από 99.800€, ενώ του RS e-tron GT ξεκινά από 138.200€. Μπορεί οι τιμές να φαίνονται τσιμπημένες, αλλά είναι δύο αυτοκίνητα που μπορούν να προσφέρουν τα πάντα στο αγοραστικό κοινό.