Η Maserati θέλοντας να τιμήσει τις νίκες του Juan Manuel Fangio με την 250F δημιούργησε τις ειδικές εκδόσεις F Tributo Special Edition. Πριν από 95 χρόνια στις 25 Απριλίου 1926, το Tipo26, κέρδισε τον αγώνα των 1.500 κ.εκ. στο Targa Florio με τον Alfieri Maserati στο τιμόνι. 28 χρόνια αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου 1954, η Maserati έκανε το ντεμπούτο της στην F1 με οδηγό τον Juan Manuel Fangio.

Ήταν μια εμβληματική συνεργασία, που στέφθηκε από πολλές νίκες, την οποία η Maserati γιορτάζει σήμερα με τη δημιουργία της ειδικής έκδοσης, όπου παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Shanghai. Η ειδική σειρά διατίθεται στη Ghibli και στη Levante σε δύο αποκλειστικά χρώματα τα Rosso Tributo και Azzurro Tributo.

Το κόκκινο είναι το χρώμα των ιταλικών μηχανοκίνητων σπορ, και ιστορικά τα αυτοκίνητα Maserati αγωνίζονταν πάντα σε αυτά τα χρώματα, όπου αντιπροσώπευε την Ιταλία στους αγώνες αυτοκινήτων τα πρώτα χρόνια του περασμένου αιώνα. Το φωτεινό, ζωντανό μπλε του Azzurro Tributo από την άλλη πλευρά μας υπενθυμίζει ότι το μπλε είναι ένα από τα χρώματα (μαζί με το κίτρινο) της μάρκας που εδρεύει στην πόλη της Modena.

Εκτός όμως από τους δύο χρωματισμούς υπάρχουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με το κίτρινο σιρίτι και τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα Pieno Fiore με τις κίτρινες ή κόκκινες ραφές. Μπορεί οι δύο εκδόσεις να περιορίζονται μόνο σε χρωματικές αλλαγές, αλλά δεν παύουν να είναι δύο αυτοκίνητα που θα θέλαμε πολύ να ήταν στα χέρια μας, όπως πιστεύουμε και στα δικά σας.