Το Avancier είναι ένα από τα μοντέλα της Honda που δεν το βλέπουμε στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν πουλάει σε άλλες Ηπείρους του κόσμου. Το εν λόγω μοντέλο βρίσκεται από το 2016 στην Κίνα και οι Ιάπωνες παρουσίασαν το ανανεωμένο μοντέλο, του οποίου το μήκος φτάνει τα 4,58 μέτρα. Οι αλλαγές εστιάζονται στους νέους προφυλακτήρες, στη νέα μάσκα, στα νέα LED φωτιστικά σώματα και στην νέα τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου και νέοι χρωματισμοί.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός, ενώ υπάρχει και η μεγάλη οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον διατίθεται ασύρματος φορτιστής για τα smartphone, νέο ηχοσύστημα, ενώ η πόρτα του πορτμπαγκάζ είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.

Μηχανικά το ανανεωμένο Avancier τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον 4κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 196 ίππους. Η πιο δυνατή επιλογή είναι με τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 276 ίππους. Οι κινητήρες συνδυάζονται με δύο αυτόματα κιβώτια. Στην πρώτη περίπτωση είναι το CVT και στην δεύτερη το 9τάχυτο κιβώτιο με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Μεγάλες διαφορές με τα ευρωπαϊκά μοντέλα που κυκλοφορούν δεν έχει αν εξαιρέσει κανείς το πίσω μέρος, αλλά όπως και να έχει το Honda Avancier είναι κάτι διαφορετικό. Το ιαπωνικό SUV μπορεί να προσφέρεται μόνο στην αγορά της Κίνας, αλλά η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να υπάρχει και στην Ευρώπη. Βέβαια, αυτό είναι λίγο δύσκολο, αλλά ελπίζουμε μελλοντικά πως οι Ιάπωνες θα ανοίξουν περισσότερο τις χώρες που θα πωλείται.