Η Manhart για όσους δε γνωρίζουν είναι ένας γερμανικός οίκος βελτιώσεων. Οι Γερμανοί αυτή τη φορά βελτίωσαν ένα Golf R, το οποίο έγινε ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας του. Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ πλέον να φτάνει τους 450 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Για να επιτευχθεί αυτό στο συγκεκριμένο μοντέλο έγινε παρέμβαση στο Turbo που έγινε μεγαλύτερο και στην εισαγωγή που είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Επιπλέον, υπάρχει και η νέα εξάτμιση που προσφέρει διαφορετικό ήχο. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί, αφού όπως ανακοίνωσε η Manhart θα κυκλοφορήσουν μόλις 10 κομμάτια. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε η τιμή, όμως είναι σίγουρο πως θα κοστίζει παραπάνω από όλα τα Golf R , αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι πως το συγκεκριμένο δυνατό μοντέλο θα το αποκτήσουν ελάχιστοι. Εμείς πάντως θα θέλαμε ένα. Εσείς;