Η David Brown Automotive και η UK Marshall Amplification συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση του MINI. Το μοντέλο γιορτάζει την 60ή επέτειο της εταιρείας που φημίζεται για τον ρόλο της στην ιστορία του Rock N Roll. Το συγκεκριμένο MINI δεν έχει μόνο ανακατασκευαστεί εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά έχει συνδυαστεί με τους ενισχυτές της Marshall.

Έτσι ο ήχος αλλάζει μέσα σε αυτό το MINI. Εξωτερικά το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε Marshall Black χρώμα διαθέτοντας χρυσές πινελιές. Οι πινελιές και το λογότυπο της Marshall είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, ενώ υπάρχουν και οι κλασσικές ζάντες μεγέθους 12”, που είναι βαμμένες μαύρες έχοντας χρυσό φινίρισμα. Επιπλέον, και οι δαγκάνες των φρένων είναι και αυτές χρυσές.

Αυτό που το κάνει διαφορετικό το συγκεκριμένο MINI είναι ότι μπροστά η μάσκα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να θυμίζει το πλέγμα ενός ενισχυτή της Marshall. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις χρυσές ραφές και το λογότυπο της Marshall. Τα πετάλια είναι χρυσά και έχουν χαραγμένα επάνω τους τα skip track, pause και play. Επιπλέον και το χειρόφρενο είναι και αυτό χρυσό.

Ένα ακόμη κομμάτι που αναβαθμίστηκε είναι το ηχοσύστημα. Συγκεκριμένα υπάρχουν τα νέα tweeter στο ταμπλό, ενώ διαθέτει και πρόσθετα ηχεία στις πόρτες. Στο πορτμπαγκάζ υπάρχει ένας τεράστιος ενισχυτής Marshall DSL1 Combo, ενώ στο ντουλαπάκι υπάρχει σημείο φόρτισης για ασύρματα ακουστικά. Τέλος, όποιος αγοράσει το αυτοκίνητο θα πάρει δώρο ένα φορητό ηχείο Bluetooth.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα κατασκευαστούν μόλις 60 κομμάτια Mini Remastered Marshall Edition, τα οποία όπως είναι αναμενόμενο θα γίνουν ανάρπαστα. Η τιμή του καθενός είναι άγνωστη, αλλά είμαστε σίγουροι πως όποιος αγαπάει τον καλό ήχο και θέλει ένα ανακατασκευασμένο MINI θα το ψάξει και με το παραπάνω.