Το Abarth 695 70ο Anniversario στη χώρα μας

Το Abarth 695 70ο Anniversario στη χώρα μας

Τον περασμένο Νοέμβριο η Abarth παρουσίασε το επετειακό 695 70ο Anniversario (Abarth 695 70o Anniversario), το οποίο όπως ανακοίνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος στη χώρα μας πλέον είναι διαθέσιμο για αγορά. Η εν λόγω έκδοση δημιουργήθηκε για τα 70 χρόνια που λειτουργεί η ιταλική εταιρεία.

Το νέο μοντέλο διαθέτει το “Spoiler ad Assetto Variabile”, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει σε 12 διαφορετικές θέσεις την πίσω αεροτομή δίνοντας στο αμάξωμα καλύτερο κράτημα ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Φυσικά, το χρώμα είναι το ιδιαίτερο Monza 1958 Green, το οποίο είναι από τα πρώτα χρώματα που δημιούργησε η ιταλική φίρμα για τα μοντέλα της. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται από το bodykit που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα Abarth, αλλά και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Επιπλέον, υπάρχει και η αγωνιστική εξάτμιση Record Monza, η οποία περιλαμβάνει βαλβίδα διπλής λειτουργίας για διαφορετικό ήχο και διαθέτει τέσσερις απολήξεις. Τα φρένα της Brembo είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να ακινητοποιήσουν το μικρό διαβολάκι, με τις 4πίστωνες δαγκάνες αλουμινίου μπροστά με τους δίσκους διαμέτρου 305 χιλιοστών, ενώ πίσω είναι 240 χιλιοστών.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα Sabelt Tricolore καθίσματα τα οποία δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το νέο μοντέλο, ενώ υπάρχει και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με την οθόνη αφής μεγέθους 7”. Επιπλέον, υπάρχουν και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto για τη σύνδεση με τα smartphone, ενώ αυτό που σίγουρα εξιτάρει είναι το σύστημα τηλεμετρίας που μπορεί να δείχνει στον οδηγό όλες τις λεπτομέρειες των επιδόσεων του αυτοκινήτου.

Από μηχανικής πλευράς το Abarth 695 70ο Anniversario τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ/ώρα.

Η συλλεκτική έκδοση του Abarth 695 70ο Anniversario θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.949 κομμάτια και αναμένεται να γίνει ανάρπαστο. Όσο για την τιμή; Το μοντέλο με το μηχανικό κιβώτιο ορίστηκε στα 34.100€, ενώ αυτό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ανεβαίνει στα 34.750€. Η επιλογή δική σας.