Τα χαρακτηριστικά και η τιμή του Ford Focus RS

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης κάθε χρόνο σηματοδοτεί τα νέα μοντέλα της επόμενης χρονιάς, αλλά και αυτά που κυκλοφορούν στο τέλος της χρονιάς. Εκεί η Ford ανακοίνωσε τη ότι το νέο Focus RS θα διαθέτει τον κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 350 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 47,9 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 266 χλμ/ώρα.

ford focus rs 2Το νέο RS πετυχαίνει αυτό το χρόνο λανσάροντας την τεχνολογία Launch Control, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει Ford Performance All – Wheel – Drive με Dynamic Torque Vectoring, το οποίο προσφέρει άριστη πρόσφυση και τέλεια κρατήματα στις στροφές. Ο οδηγός του νέου RS μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις οδήγησης Normal, Sport, Track και Drift Mode.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της αμερικάνικης εταιρείας το νέο Ford Focus RS, αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδώσεις από τις αρχές του νέου έτους, ενώ όπως ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Ford στη χώρα μας το νέο Focus RS θα κοστίζει 45.000€ για όποιον θέλει να το αγοράσει. Όποιος άρχισε ήδη τις σκέψεις για την απόκτηση του, θα χρειαστεί να κάνει λίγους μήνες υπομονή, αφού ο Ιανουάριος δεν είναι μακριά.