Το δεύτερο SUV της Skoda, το Karoq, έρχεται να συναρπάσει ακόμη περισσότερο από το Kodiaq. Η τσέχικη εταιρεία αποφάσισε να δώσει μια πρώτη γεύση στο κοινό με τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και τα πρώτα στοιχεία του νέου μοντέλου. Το Karoq εκφράζει απόλυτα τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας προσφέροντας όλα τα απαραίτητα και όχι μόνο στοιχεία που χρειάζεται ένα νέο μοντέλο για να ανταπεξέλθει στις σημερινές συνθήκες.

Το Skoda Karoq έχει εντυπωσιακό χαρακτήρα και διαθέτει κρυσταλλικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη δύναμη, τη στιβαρότητα, καθώς και την κομψότητα. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις βελτιώνουν σημαντικά την άνεση των επιβατών και αυξάνουν την χωρητικότητα των αποσκευών και άλλων αντικειμένων.

Το συμπαγές SUV έχει μήκος 4,38 μέτρα, πλάτος 1,84 και ύψος 1,60 μέτρα. Το μακρύ μεταξόνιο που έχει μήκος 2,63 μέτρα, δίνει στο Karoq γενναιόδωρα μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Τα 521 λίτρα του χώρου αποσκευών, είναι αρκετά ικανοποιητικά, τα οποία φτάνουν τα 1.630 λίτρα, με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Το εμπρόσθιο μέρος είναι πλαισιωμένο από το χρωμιομένο περίβλημα, έχει κάθετες διπλές πτέρυγες και δημιουργεί την τραπεζοειδή όψη που είναι χαρακτηριστική των SUV της Skoda. Ο σχεδιασμός των προβολέων εμπνέεται από τις πλούσιες παραδόσεις της τέχνης γυαλιού της Βοημίας. Η κρυσταλλική κοπή των προβολέων πλήρους οδηγήσεως και των οκτώ φωτεινών λωρίδων που σχηματίζουν τις “βλεφαρίδες” δημιουργούν ένα μοναδικό μοτίβο φωτισμού.

Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται επίσης για τα πίσω φώτα. Ο οπίσθιος φωτισμός με τεχνολογία LED περιλαμβάνει τα πίσω φώτα, τα φώτα των φρένων και τα φώτα ομίχλης. Στο εσωτερικό παρουσιάζεται το νέο ταμπλό δίνοντας μια άλλη αίσθηση. Περισσότερα στοιχεία δε δόθηκαν από τους Τσέχους, αφού η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου θα γίνει μόλις σε 6 ημέρες στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Λίγη υπομονή λοιπόν.