Έχοντας ήδη κάνει βελτιώσεις σε μια σειρά από τα high – end Audi πρόσφατα, η ABT έχει βάλει στο επίκεντρο τους ιδιοκτήτες των Volkswagen Golf Mk7, παρέχοντας με μια ευρεία δέσμη αναβαθμίσεων, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο δυνατό.

Αυτά που κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει πιο δυναμικό, είναι το μπροστινό splitter, οι νέες πλευρικές ταινίες, το πίσω στρογγυλεμένο τμήμα και μια σπορ εξάτμιση. Όλα αυτά κοστίζουν 1.990€ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά προκειμένου να είναι διαφοροποιημένο και πιο προσωπικό θα κοστίσει κάπου στα 2.700€.

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ, αφού η ABT μπορεί επίσης να κάνει το compact hatch ακόμα πιο ισχυρό, με μια άλλη σειρά αναβαθμίσεων που είναι διαθέσιμες σχεδόν για κάθε κινητήρα. Αυτό επιτρέπει στην οικογένεια των diesel μια ανάπτυξη έως και 177 ίππους, ενώ το καυτό GTD μπορεί να προωθηθεί έως και τους 207 ίππους.

Το βενζινοκίνητο GTI λαμβάνει μια ώθηση που φτάνει στους 311 ίππων στο δρόμο, ενώ το πλέον το ισχυρό μέλος της οικογένειας, το R, μετατρέπεται σε ένα “τέρας” με τους 394 ίππους που μπορεί να φτάσει, κάνοντας το ικανό να προκαλέσει όλα τα σπορ αυτοκίνητα.

Για όσους θέλουν να παίξουν, διαμορφώνοντας κατάλληλα το δικό τους Golf, μια επίσκεψη στη σελίδα της ABT (http://www.abt-configurator.com/en/VW/Golf%20VII/Limousine/5G0) τους δίνει αυτή την ευκαιρία, για όσους όμως θέλουν να το πάνε ένα στάδιο παραπάνω θα χρειαστεί ένα ταξιδάκι μέχρι τις εγκαταστάσεις της ABT.