Οι ανάγκες της νέας εποχής στην αυτοκίνηση θέλει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και φυσικά όπως όλα δείχνουν υπάρχει μια μεγάλη ζήτηση σε ηλεκτρικά μοντέλα. Η Audi για να ικανοποιήσει τους υποψήφιους αγοραστές, αλλά και για να ακολουθήσει τα τεκταινόμενα ανακοίνωσε πως δημιουργεί υβριδικές εκδόσεις για τα A6, A7 Sportback, A8 και Q5.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας σύμφωνα με τις πληροφορίες θα μπορεί να διανύσει μια απόσταση 40 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση. Η φιλοσοφία της υβριδικής κίνησης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να ταξιδεύουν το 1/3 των συνηθισμένων διαδρομών τους με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα κατά την καθημερινή οδήγηση.

Όλα τα νέα υβριδικά plug-in της Audi χρησιμοποιούν ένα βενζινοκινητήρα με στροβιλοκινητήρα και άμεση έγχυση καυσίμου που λειτουργεί μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Μια μπαταρία ιόντων λιθίου κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών τροφοδοτεί την ηλεκτρική ενέργεια.

Τα νέα A6, A7 Sportback, A8 και Q5 με την υβριδική έκδοση θα παρουσιαστούν επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει 7 με 17 Μαρτίου, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους.