Σε όσους αρέσουν τα ταξίδια και στις επιλογές τους είναι η Ισπανία και ταυτόχρονα λατρεύουν το Subaru WRX STI τότε είναι ο τέλειος συνδυασμός για μια τέτοια εξόρμηση. Το Subaru WRX STI που αγαπάμε όλοι ολοκληρώνει την τέταρτη γενιά του επί ισπανικού εδάφους με την έκδοση Final Edition. Ενώ στην Αμερική ήδη κυκλοφορεί το WRX STI S209 (Subaru WRX STI S209), οι Ιάπωνες αποφάσισαν να πουλήσουν στην ισπανική αγορά τα τελευταία WRX STI Final Edition.

Το σπορ μοντέλο θα κυκλοφορήσει συνολικά σε 8 κομμάτια με δύο χρωματισμούς. Από αυτά τα 6 θα είναι WR Blue Pearl, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα είναι Crystal Black Silica Paint. Επιπλέον, και τα 8 επετειακά μοντέλα θα έχουν χρυσαφί ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με το ίδιο σχέδιο που θυμίζει εποχές από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Final Edition είναι το άνοιγμα στο καπό για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα και η διακριτική κόκκινη πινελιά στη μάσκα.

Στο εσωτερικό υπάρχει το κόκκινο κουμπί της εκκίνησης του κινητήρα και φυσικά τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων που είναι από δέρμα Alcantara. Φυσικά, η επωνυμία STI διακρίνεται τόσο στο τιμόνι, όσο και στα πατάκια. Επιπλέον, θα υπάρχει και μια αναμνηστική πλάκα που θα έχει αριθμημένο το κάθε επετειακό μοντέλο.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής μεγέθους 7”, σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα της Harman Kardon με 9 ηχεία συνολικής ισχύς 440 Watt, κάμερα οπισθοπορείας, προειδοποίηση Blind Spot και αυτόματους προβολείς και υαλοκαθαριστήρες.

Φυσικά, κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 41,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το γνωστό 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Subaru, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν για το ταξίδι που λέγαμε γιατί η Subaru Ισπανίας έχει ήδη ανοίξει τις παραγγελίες για τα 8 τελευταία WRX STI Final Edition. Φυσικά, όλα αναμένονται να γίνουν ανάρπαστα, αλλά τα δύο μαύρα ίσως να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Όσο για την τιμή; Οι Ισπανοί τα κοστολογούν στα 57.500€ έκαστο.