Το Volkswagen Polo είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στη χώρας παραμένοντας πάντα μέσα στην πρώτη 10άδα των πωλήσεων. Στην ελληνική αγορά πλέον θα υπάρχουν δύο ακόμα επιλογές για τους υποψήφιους αγοραστές. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο νέους βενζινοκινητήρες όπου θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τη γκάμα των επιλογών.

Ο πρώτος είναι o MPI EVO κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 80 ίππους. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 4,8 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 110 γρ/χλμ. Η δεύτερη επιλογή είναι ο TSI EVO κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους.

Ο νέος TSI EVO κινητήρας είναι η εξέλιξη του 1,4 TSI ACT, ο οποίος διαθέτει επίστρωση APS στους κυλίνδρους, δημιουργώντας μικροσκοπικούς θύλακες λίπανσης με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τριβές που υφίστανται τα ελατήρια κατά την κίνηση του εμβόλου, να απάγεται καλύτερα η θερμότητα και να αυξάνεται η ευελιξία του σε ότι αφορά την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου καυσίμου.

Οι δύο νέες επιλογές περιλαμβάνονται μόνο σε μια έκδοση εξοπλισμού. Ο MPI EVO χωρητικότητας 1 λίτρου με τους 80 ίππους προσφέρεται στην έκδοση εξοπλισμού Trendline, με την τιμή να ορίζεται στα 13.900€, ενώ ο TSI EVO χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τους 150 ίππους προσφέρεται στην έκδοση R-Line, με την τιμή να ορίζεται στα 21.600€.