Μπορεί το Πρωτάθλημα του 2016 στο WRC να μετράει μόλις τρείς αγώνες για φέτος, όμως ήδη η Volkswagen έχει επικεντρωθεί στην ερχόμενη χρόνια για το νέο της αυτοκίνητο που θα πάρει μέρος στους αγώνες. Φυσικά δε πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το Polo R, που όμως όπως φαίνεται στο σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία, πρόκειται για ένα πιο άγριο μοντέλο.

wrc volkswagen polo r 2017 2Ουσιαστικά το Polo R WRC 2017 αποτελεί την Τρίτη γενιά στο Πρωτάθλημα Rally δείχνοντας το σχέδιο που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Volkswagen είναι σε θέση να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο που θα είναι ελαφρύτερο και πιο ισχυρό από το προηγούμενο. Επιπλέον, η ομάδα σχεδιασμού έδωσε μεγαλύτερη σημασία στην αεροδυναμική του αμαξώματος, έτσι ώστε να το κάνει ακόμα πιο ισχυρό.

Σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο, η μονάδα ισχύος θα αποτελείται από ένα 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να μεγαλώνει φτάνοντας από τους 315 ίππους που είναι σήμερα στους 375. Επιπλέον, το βάρος θα μειωθεί κατά 25 κιλά και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 50 χιλιοστά. Οι άλλες βασικές τροποποιήσεις λέγεται ότι περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός ηλεκτρονικού κεντρικού διαφορικού, μια νέα μεγαλύτερη αεροτομή, η οποία θα δείχνει ακόμα μεγαλύτερη την πίσω πτέρυγα.

wrc volkswagen polo r 2017 3Φυσικά το μόνο που νοιάζει τη γερμανική εταιρεία με αυτή την κατασκευή είναι να μείνει στην κορυφή, αφού όπως όλα δείχνουν η επιστροφή της Toyota μετά από χρόνια στο νέο Πρωτάθλημα και η επανεμφάνιση της Citroen μετά τη φετινή απουσία της για ανασύνταξη δυνάμεων θα είναι οι ισχυροί αντίπαλοι της Volkswagen.