Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που έγινε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, η Toyota γιόρτασε τα 50 χρόνια της Corolla. Ένα μοντέλο από τα πιο αγαπημένα όλων με μεγάλη ιστορία που όμως δε μένει πίσω σε καμία των περιπτώσεων, όσον αφορά στην εξέλιξη της. Οι ηθοποιοί Gina Rodriguez και Hannah Simone οδήγησαν την Corolla και έδειξαν όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί αν έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

toyota corolla 50th anniversary special edition 2Με περισσότερα από 43.000.000 οχήματα που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, η Toyota Corolla έχει ένα μέρος της ζωής των ανθρώπους από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί. Η πρώτη Toyota Corolla εμφανίστηκε στην αγορά το Νοέμβριο του 1966, ενώ στην Αμερική βρέθηκε το 1968. Το αυτοκίνητο αποδείχθηκε να είναι μια στιγμιαία επιτυχία, βοηθώντας να μετατρέψει την παγκόσμια εμβέλεια της Toyota και υπερδιπλασιάζοντας τη συνολική ετήσια παραγωγή της από 480.000 σε 1.100.000 οχήματα από το 1965 έως το 1968.

Έτσι είναι η καλύτερη χρονιά για να γιορτάσει η Toyota την Corolla με ένα ειδικό μοντέλο για τα 50 χρόνια ύπαρξης της. Έτσι παρουσιάστηκε στην εκδήλωση η Toyota Corolla 50th Anniversary Special Edition, η οποία διαθέτει όλα τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις νέες τεχνολογίες. Η νέα Corolla θα έχει σημαντικές αλλαγές για να ταιριάζει με το στυλ και τις ανάγκες του σήμερα. Τα συστήματα ασφαλείας θα είναι πολλά με τα πιο σημαντικά να είναι, το σύστημα πρόσκρουσης με λειτουργία ανίχνευσης πεζών, το Cruise Control με ραντάρ, το σύστημα ανίχνευσής αλλαγής λωρίδας και τα αυτόματα μεγάλα φώτα.

toyota corolla 50th anniversary special edition 3Η πιο επιθετική μάσκα εμπρός και τα δύο νέα εξωτερικά χρώματα δίνουν στην Corolla μια σύγχρονη ματιά αλλάζοντας τις εντυπώσεις. Επιπλέον, θα υπάρχει μια εφεδρική κάμερα τα  Bi – LED φωτιστικά σώματα, η οθόνη αφής μεγέθους 7”, σύστημα πλοήγησης, Bluetooth αλλά και η βελτίωση του ηχοσυστήματος. Η επετειακή Corolla θα διαθέτει επιπλέον όλων των παραπάνω Smart Key σύστημα εκκίνησης, πατάκια 50 Edition, μαύρα δερμάτινα καθίσματα με κόκκινες ραφές, ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Η ειδική έκδοση της νέας Toyota Corolla θα είναι διαθέσιμη μέσα στο Φθινόπωρο. Φυσικά όποιος τη θέλει θα χρειαστεί να κάνει και ένα ταξίδι μέχρι την Αμερική , αφού θα είναι μόνο εκεί διαθέσιμη και για μόλις 8.000 κομμάτια. Πάντως όποιος θέλει ακόμα προλαβαίνει.