Τα 25 χρόνια στην χώρο της αυτοκίνησης γιορτάζει η Hennessey Performance και αποφάσισε να το κάνει με έναν εκκωφαντικό τρόπο, σπάζοντας ένα ρεκόρ. Το κυνήγι των ρεκόρ, η Hennessey το έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με τους περισσότερους να θυμούνται την Venom GT να ξεπερνά τα 435 χλμ/ώρα το 2014, κινούμενη πιο γρήγορα από την Bugatti Veyron Super Sport, που το 2010 είχε φτάσει την τελική ταχύτητα των 431 χλμ/ώρα. Βέβαια εξαιτίας της μίας διαδρομής που έκανε το Super Car της Hennessey το 2014 δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, που απαιτεί διπλή διαδρομή σε μία ώρα ώστε να θεωρηθεί το ρεκόρ έγκυρο.

hennessey venom gt spyder 2Αυτή τη φορά στο πεδίο μάχης μπήκε η ανοιχτή έκδοση της Venom, η GT Spyder και ως αντίπαλο είχε τον αριθμό που είχε θέσει ως ταχύτερο για οχήματα χωρίς οροφή, η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse το 2013, δηλαδή τα 408,8 χλμ/ώρα. Το Super Car από το Τέξας κατόρθωσε να φτάσει τα 427,4 χλμ/ώρα και να κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου οχήματος δρόμου χωρίς οροφή.

Παρά το ρεκόρ που πέτυχε η Hennessey, όλοι περιμένουν εναγωνίως και τον αριθμό της μέγιστης ταχύτητας που θα επιτύχει η  Venom GT 2016, η οποία χάρη στον V8 κινητήρα των 7.000 κ.εκ., με τα δύο Turbo φτάνει σ ισχύ στη μέγιστη ισχύ των 1.451 ίππων και εξαιτίας του χαμηλού βάρους που δε ξεπερνά τα 1.250 κιλά σίγουρα θα επιτύχει υψηλότερη ταχύτητα από 435 χλμ/ώρα που είχε αγγίξει η προηγούμενη Venom.

hennessey venom gt spyder 3Ο αντίπαλος είναι ακόμη ίδιος, η Bugatti Veyron Super Sport, αλλά μετά την εμφάνιση της Chiron ίσως τα πράγματα δυσκολέψουν για την Hennessey, η οποία ετοιμάζει και αυτή με την σειρά της έναν πιο ισχυρό ανταγωνιστή για το γαλλικό Super Car της Bugatti. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, αφού ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα πάντα έχει τον τρόπο να ανεβάζει την αδρεναλίνη στο Maximum.

Δημήτρης Τσιάρας