Άνοιξη του 1949. Στη φημισμένη λίμνη του Κόμο στη Βόρεια Ιταλία, στο Concorso d’Eleganza di Villa d’Este, στον απόλυτο διαγωνισμό καλλιστείων στο χώρο του αυτοκινήτου, για πρώτη φορά ο νικητής είναι ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή. Η Alfa Romeo 6C 2500 SS Coupe με το σχεδιασμένο από την Touring αμάξωμα εξέφραζε απόλυτα την αισθητική και το πνεύμα δυναμισμού και κομψότητας της Alfa Romeo.

Σήμερα, η Alfa Romeo, παρουσιάζοντας τις συλλεκτικές Giulia και Stelvio “6C Villa d’Este”, θυμίζει την πλούσια κληρονομία της, εφαρμόζοντας στα νέα της μοντέλα, μια σειρά στοιχείων από το θρυλικό μοντέλο που σαγήνευσε το κοινό στο Κόμο πριν από περισσότερα από 70 χρόνια. Αποτελώντας ένα από τα τελευταία μοντέλα παραγωγής της Alfa Romeo με πλαίσιο τύπου “σκάλας”, μόλις 36 αντίτυπα της 6C 2500 SS “Villa d’Este” κατασκευάστηκαν, αποτελώντας έναν ιδανικό συνδυασμό της μηχανολογικής αρτιότητας της Alfa Romeo και του αξεπέραστου Ιταλικού στιλ.

Οι Giulia και Stelvio μοιράζονται ένα επίσης εντυπωσιακό τεχνολογικό υπόβαθρο, το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει αποδοτικούς Turbo κινητήρες βενζίνης και Diesel, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα, ανάρτηση Alfa LINKTM, αλλά και προηγμένο σύστημα πολυμέσων με δυνατότητα απεικόνισης της απόδοσης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, των παραπάνω, οι συλλεκτικές “6C Villa d’Este”, ντύνονται με την ειδική κόκκινη βαφή που θυμίζει το κλασσικό μοντέλο, ζάντες αλουμινίου αποκλειστικής σχεδίασης 19” (Giulia) και 21” (Stelvio), στοιχεία νίκελ στα παράθυρα, αλλά και δερμάτινο σαλόνι σε μπεζ χρώμα και ανάγλυφο το όνομα της ειδικής σειράς.

Ο δεσμός της Alfa Romeo και της Villa d’Este ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα, μέσω της σύνδεσης της πόλης του Μιλάνο, γενέτειρας της μάρκας, με τη λίμνη του Κόμο, μιας περιοχής άμεσα συνυφασμένη μέχρι και σήμερα με το αριστοκρατικό ιταλικό στιλ. Παρά το ότι σήμερα η εστίαση της αυτοκινητοβιομηχανίας μεταφέρθηκε στα αυτοκίνητα παραγωγής και το Concorso d’Eleganza αποτελεί τη νοσταλγική ανάμνηση μιας εποχής που δε θα ξανάρθει πια, η Villa d’Este συνεχίζει να αποτελεί το σημείο που τα κλασσικά μοντέλα και τα πρωτότυπα της Alfa Romeo συνεχίζουν να γοητεύουν το κοινό, αλλά και να κερδίζουν βραβεία, συνεχίζοντας αυτή τη μακρά παράδοση.