Ακούγοντας τη λέξη Casper το μυαλό των περισσότερων πάει στο γνωστό μικρό φαντασματάκι. Η Hyundai όμως προτίμησε το Casper να γίνει η ονομασία του νέου της Crossover. Σύμφωνα με τους Κορεάτες τοποθετείται κάτω από τα Bayon, Creta, Venue και Kona. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα K1 και έχει μήκος 3,59 μέτρα, πλάτος 1,59 μέτρα και ύψος 1,57 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,40 μέτρα.

Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από δύο 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον MPI ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 76 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και ο T-GDI Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους.

Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αντίστοιχο αυτόματο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Στην αγορά της Ινδίας θα υπάρχει και μια τρίτη επιλογή κινητήρα που είναι ο Kappa MPI χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 84 ίππους.

Το Hyundai Casper για την ώρα ξεκινά τις πωλήσεις από τη Νότια Κορέα, ενώ η εμπορική του διάθεση θα συνεχιστεί στην Ασία, αφού είναι άγνωστο ακόμα αν υπάρχει περίπτωση να το δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά. Πάντως φαίνεται απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο, αφού τα Bayon και Kona για την ώρα καλύπτουν τη ζήτηση που υπάρχει.