Κάποια μοντέλα στην αυτοκίνηση έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ένα από αυτά είναι και η Maserati MC12 Corsa που στην κυριολεξία εξιτάρει. Πόσο μάλλον και όταν ψάχνει καινούργιο ιδιοκτήτη. Η Maserati MC12 Corsa για όσους δε γνωρίζουν είναι ένα καθαρόαιμο ιταλικό μοντέλο που κατασκευάστηκε μόλις σε 12 αντίτυπα και χτίστηκε πάνω στο σασί Enzo Ferrari. Για την ιστορία και μόνο η Maserati MC12 κυκλοφόρησε σε 50 κομμάτια συνολικά, ενώ η έκδοση MC12 Corsa συμπλήρωσε τη σειρά με άλλα 12 κομμάτια όπως αναφέραμε. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια Super Car που κυκλοφορούν στους δρόμους. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα μόλις 12 που κυκλοφόρησαν και είναι σε πορτοκαλί χρώμα. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 755 ίππους. Το 0-200 επιτυγχάνεται σε μόλις 6,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 326 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο Cambiocorsa, ενώ το βάρος του είναι μόλις 1.150 κιλά. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι πραγματικά ένα κόσμημα και όποιος το αποκτήσει θα είναι τυχερός, αφού θα αποκτήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σπάνια Super Car που κυκλοφορούν ακόμα. Τι λέτε αξίζει;