Η Mercedes έχει τον τρόπο να δημιουργεί εκδόσεις που τις θέλουν όλοι, κυρίως στα πιο δυνατά μοντέλα της. Αυτή τη φορά σειρά έχει η Mercedes-AMG C63 S Coupe, όπου η ειδική έκδοση θα ονομάζεται Aero Edition 63. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια έκδοση με περισσότερες αισθητικές παρεμβάσεις και όχι κάποια βελτίωση μηχανική.

Το πακέτο AMG Performance περιλαμβάνει ανθρακονήματα στις πλαϊνές ποδιές και στους καθρέπτες, πίσω σπόιλερ, νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα και βελτιωμένο πίσω διαχύτη. Επιπλέον, υπάρχουν τα κεραμικά φρένα της AMG, με τις 6πίστονες χρυσές δαγκάνες των 402 χιλιοστών μπροστά και 360 χιλιοστών πίσω, ενώ οι εξωτερικές παρεμβάσεις ολοκληρώνονται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” μπροστά και 20” πίσω.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα μαύρα καθίσματα από Nappa, τα οποία διαθέτουν κίτρινες ραφές. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά κομμάτια από ανθρακονήματα, τα οποία μειώνουν το βάρος του αυτοκινήτου. Για όσους ενδιαφέρονται θα υπάρχουν μόλις 63 κομμάτια, τα οποία θα είναι βαμμένα σε Polar White και Iridium Silver και το κάθε ένα θα φέρει τη δική του αρίθμηση από το 1 έως το 63.

Μηχανικά όπως αναφέραμε δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 509 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 71,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9”.

Σίγουρα, μια τέτοια έκδοση είναι ότι πρέπει για να διαθέτει κάποιος κάτι διαφορετικό. Φυσικά, αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα και τα 63, αλλά για όποιον πραγματικά θέλει μια από αυτές θα πρέπει να υπολογίσει εκτός της αγορά της και το ταξίδι μέχρι την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, αφού μόνο εκεί θα είναι διαθέσιμες. Όσο για την τιμή; Υπολογίστε από 125.000$ ή περίπου 111.000€. Τι λέτε αξίζει ένα τέτοιο ταξίδι;