Η Hyundai όσο περνάει ο καιρός μας παρουσιάζει συνεχώς όλο και πιο όμορφα μοντέλα σχεδιαστικά, αλλά στην ουσία είναι όσο δυνατά και ασφαλή χρειάζεται. Οι Κορεάτες δείχνουν πλέον ότι θέλουν να προσελκύσουν όλο και περισσότερους αγοραστές από όλα τα ηλικιακά group. Αυτή τη φορά όπως φαίνεται θα έχουν την τιμητική τους οι οικογενειάρχες και όχι μόνο, αφού το νέο Elantra εντυπωσιάζει.

Το μεγάλο μοντέλο μπαίνει αισίως στην 7η γενιά του και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Hyundai θα είναι καλύτερο από ποτέ. Οι δυναμικές γραμμές και οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν ένα αυτοκίνητο που όλοι θα ήθελαν στα χέρια τους. Η μεγάλη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα, οι νευρώσεις στο καπό και ο σχεδιασμός του προφυλακτήρα θέλουν να δείξουν ένα πιο άγριο αυτοκίνητο. Στο πίσω μέρος τα LED φωτιστικά σώματα είναι ενωμένα με μια λεπτή γραμμή, ενώ η κλήση του αμαξώματος θέλει να δείξει περισσότερο ένα Coupe μοντέλο. Εκτός όμως από το λογότυπο της Hyundai στο πίσω μέρος η ονομασία “Elantra” είναι σε περίοπτη θέση. 

Μπαίνοντας στο εσωτερικό την πρώτη μάτια κερδίζουν οι δύο οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και αποτελείται από την οθόνη μεγέθους 10,2”, ενώ η οθόνη αφής των πολυμέσων είναι στη βασική έκδοση 8”, ενώ στις πιο πλούσιες φτάνει τις 10,2”. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 64 χρώματα για τον κρυφό φωτισμό, ενώ υπάρχει ασύρματος φορτιστής για τα smartphone και το ηχοσύστημα της Bose, με τα 8 ηχεία.

Μηχανικά το νέο Hyundai Elantra προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης, εκ των οποίων ο ένας θα είναι υβριδικός. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από το GDI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 139 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,9 κιλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 43 ίππους, ο οποίος λειτουργεί με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,32 kWh. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ η κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,7 λίτρα/100χλμ. Επιπλέον, υπάρχει και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 147 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 18,2 κιλά.

Όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας βρίσκονται στο νέο Elantra και είναι τα Cruise Control, Forward Collision Avoidance Assist με Pedestrian Detection, Lane Keeping Assist, Lane Following Assist, High Beam Assist, κάμερα οπισθοπορείας, Blind-Spot Collision Avoidance Assist με Rear Cross-Traffic Alert, Reverse Parking Collision Avoidance Assist, Safe Exit Warning και Highway Driving Assist.

Βλέποντας όλα αυτά φαίνεται πως η Hyundai έχει προχωρήσει πάρα πολύ προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια. Μπορεί το Elantra να είναι ένα καθαρά οικογενειακό μοντέλο, όμως όπως φαίνεται θα κερδίσει εύκολα όχι μόνο αυτή την κατηγορία των αγοραστών, αλλά και αυτών που θέλουν ένα αυτοκίνητο απόλυτα ασφαλές και με μεγάλους χώρους.